45 anys del debut amb victòria del CE Sabadell a Europa

“Dos goles son una buena ventaja para viajar a Brujas”, deia l”entradeta de Mundo Deportivo el dijous 18 de setembre de 1969. La nit anterior Sabadell va viure una nit màgica a la Nova Creu Alta. El conjunt arlequinat dirigit per Pasieguito es va imposar al Bruges per 2-0 gràcies als gols de Zaballa i Cristo en el seu primer partit en competició europea. Davant, però, hi havia un conjunt belga fort, contundent i amb molta qualitat que va saber remuntar en la tornada (5-1) i va superar l”eliminatòria de la Copa de Fires. “A casa vam jugar bé, vam guanyar i hi va haver un gran ambient a la Nova Creu Alta, però al final vam perdre l”eliminatòria”, explica l”excapità Luís Muñoz.
 
“L”entrenador no va canviar el seu discurs i ens va dir el de sempre: que anéssim a per totes i que cadascú fes bé la seva funció al terreny de joc”, recorda l”exjugador arlequinat sobre uns instants previs al duel de la Copa de Fires que es van fer eterns. I és que tal com s”explica a la crònica del diari esportiu barcelonès, el debut europeu del CE Sabadell es va produir a les 22:45 hores quan el partit estava anunciat per a les 22:15 hores. L”àrbitre italià Francescón estava convençut que aquella era l”hora en què havia d”iniciar-se el matx i no va voler canviar el seu horari.
 
El CE Sabadell es va classificar per disputar la Copa de Fires després de quallar la millor temporada de la seva història. Els arlequinats van ser quarts a Primera Divisió per darrere de Real Madrid, Las Palmas i FC Barcelona. Al final, el somni europeu va durar una eliminatòria, però aquell gran equip -amb homes com Luís Muñoz, Garzón, Chus Pereda, Cristo, Isidro o Pini- perdurarà sempre en el record.