La final passa per Rubí

Més de 24 anys han passat des que el Centre d»Esports Sabadell va disputar la seva darrera final de Copa Catalunya. Aleshores, ni s»anomenava com a tal; el seu nom era el de Copa Generalitat. L»edició de la temporada 1990-91 va ser la primera en què van prendre part els equips de Primera Divisió i el FC Barcelona de Hristo Stòitxkov, entre altres, va privar el conjunt arlequinat d»aixecar el títol al Camp d»Esports de Lleida (6-3).

Tot i que el nou i favorable format de la competició no inclou els dos equips de la Lliga BBVA, el destí pot fer que tornem a tenir una final arlequinada i blaugrana: a la primera semifinal disputada fa un mes, el filial del FC Barcelona va superar per la mínima el Girona FC (1-0) amb un gol d»Àlex Carbonell. La pilota està al terrat de Can Rosés. Demà (12h), UE Rubí i CE Sabadell protagonitzen la segona semifinal a partit únic.

Els de Miguel Álvarez arriben després de classificar-se a Reus (1-2) amb un gol d»Álex Cortell en l»últim minut. Els de Julià Garcia, per la seva banda, van donar la gran sorpresa dels quarts de final després de superar la UE Llagostera, de la Lliga Adelante, a Can Rosés (1-0). Actualment, el conjunt rubinenc és 14è al Grup V de Tercera i, casualment, el filial arlequinat ja va guanyar al seu feu fa un mes i mig amb un gol de Ñito.

Després de la victòria contra el CD Llosetense, el mateix Miguel Álvarez ja avisava que a Rubí jugaria la gent que estigués «més fresca». S»espera, doncs, que el tècnic andalús doni entrada als jugadors menys habituals i els del «B», amb la gran novetat a la convocatòria, per exemple, del «pitxitxi» Manel Martínez. Tot i que no apunta a titular, el partit també serà especial per a Adri Díaz, que torna a la que va ser la seva casa fins fa mig any. I en el cas dels locals, cor dividit per a Jaume Bracons, porter de la UE Rubí i entrenador del Benjamí «B» del CE Sabadell.

Llista de convocats: Craviotto, Tienda, Agus Medina, Lucas Viale, Alcañiz, Valentín, Forniés, Yeray, Álex Cortell, Bruno, Forgas, Adama, Adri Díaz, Estellés, Sandro, Manel, Cesc Clotet, Max.