Avui recordem a… Roberto Elvira

La setmana passada iniciàvem secció parlant de Jordi González i avui ho fem de Roberto Elvira. Nascut el 9 de maig de 1963 a Barcelona, Roberto va ser jugador del CE Sabadell durant set temporades dividides en tres etapes entre la dècada dels 80 i 90. El seu debut seria amb només 18 anys a La Condomina davant el Real Múrcia. En aquella primera temporada d’arlequinat ja va deixar clar que seria un gran golejador anotant deu gols en la seva estrena com a professional. La seva primera etapa a Sabadell finalitzaria al 1983 amb el descens a Segona B.

A finals dels 80, i novament amb el Sabadell a Segona Divisió A, Roberto Elvira tornaria a jugar de local a la Nova Creu Alta després d’unes temporades entre el Real Zaragoza i l’Osasuna. Amb els aragonesos va poder guanyar una Copa del Rei davant el Barcelona. La tercera i definitiva etapa d’arlequinat seria a mitjans dels 90 coincidint amb l’agònica permanència davant el Leganés B la temporada 95-96 i una última la temporada següent. Roberto va disputar un total de 230 partits i va marcar 49 gols. Sens dubte, un dels millors davanters que ha tingut el Centre d’Esports en la seva centenària història.

Etapa d’entrenador

Roberto Elvira és un dels ex futbolistes del club que, posteriorment, han tingut la seva etapa com entrenador del primer equip. La seva estrena arribaria l’octubre del 2002 amb la destitució de Pere Valentí Mora. El seu debut va ser a Vilatenim davant el Figueres i es va saldar amb un empat sense gols. Despres d’una brillant remuntada l’equip s’acabaria classificant per la Copa del Rei que la temporada següent disputaria contra el Mallorca. La temporada 2003-2004 va ser la darrera com a tècnic sabadellenc aconseguint la permanència en una agònica eliminatòria de promoció de descens contra el Peña Sport. Roberto Camacho i Jordi Tarrés, en els darrers minuts del partit de tornada, van fer respirar a tota l’afició de la Nova Creu Alta.

Actualment podem veure Roberto Elvira cada quinze dies a la Nova Creu Alta patint com un aficionat més i és un dels membres més actius de l’Associació de Veterans del club.

 

Tot un exemple, Roberto!