Comunicat de la LFP

Després de la convocatòria de vaga per part de la ASOCIACIÓN DE FUTBOLISTAS ESPAÑOLES (AFE), i les manifestacions del seu president, Luis Rubiales, en el dia d”avui, la Lliga de Futbol Professional vol manifestar:
 
1. Que la convocatòria i els objectius de la vaga són il·legals, ja que s”infringeix l”article n. 11 del Reial decret llei 17/1977, 4 de març, sobre relacions de treball. El sol·licitat és la modificació d”una norma amb rang de llei i aquestes modificacions no poden ser objecte de vaga en un sector privat (la indústria de futbol), tal com recull la jurisprudència en aquest aspecte.
 
2. La convocatòria de vaga suposa un clar incompliment del conveni col·lectiu vigent entre LFP i AFE.
 
3. En el dia de demà es procedirà a presentar denúncia davant l”Audiència Nacional, donada la il·legalitat de la proposta de vaga, sol·licitant la tramitació de la mateixa amb la màxima urgència possible.
 
4. En cas que la vaga convocada fos declarada il·legal, amb la suspensió de les jornades de Lliga al·ludides en aquesta convocatòria, es procedirà a la petició de danys i perjudicis corresponents. Els Clubs i SADs afectats podran emprendre les mesures disciplinàries que estimin a la seva conveniència.
 
5. La LFP vol reiterar la seva sorpresa davant els actes manifestament il·legals en què RFEF i AFE estan incorrent, donat el greu perjudici que poden ocasionar als seus afiliats. La LFP no deixarà de defensar els drets dels seus afiliats en quantes instàncies siguin necessàries.