El CE Sabadell i l’Ajuntament de Sabadell refermen el compromís contra la radicalització en el món del futbol

19/01/2021

En el marc de la Comissió de la Convivència s’ha dut a terme una reflexió sobre la “Radicalització al món de l’Esport” que ha comptat amb la presència del Sr. Esteban Ibarra, president del ‘Movimento contra la Intolerancia’. A la sessió hi ha participat una representació del Centre d’Esports Sabadell.

L’Ajuntament de Sabadell i el Centre d’Esports Sabadell han manifestat conjuntament el seu rebuig a qualsevol tipus de racisme i discriminació que puguin patir les persones per motiu de la seva ètnia, origen o creences en l’àmbit del futbol.

Tot i les legislacions, protocols i recomanacions vigents contra la violència, el racisme i la xenofòbia en l’esport, també en aquest àmbit es continuen donant casos de racisme i discriminacions. Una xacra que es manifesta en forma d’exclusions, agressions físiques, psicològiques o verbals.

L’esport és un reflex del que passa al conjunt de la societat, però també una poderosa eina per la transmissió de valors com el respecte mutu i la tolerància. En aquest sentit, l’Ajuntament i el Centre d’Esports Sabadell han reivindicat un esport que garanteixi els drets individuals, la dignitat i la igualtat d’oportunitats.

El món de l’esport juga un paper fonamental en la cohesió social i tant l’Ajuntament com el Centre d’Esports coincideixen en la necessitat de seguir sumant esforços i treballant per eradicar les actituds racistes i combatre qualsevol col·lectiu o persona que fomenti l’odi dins i fora del terreny de joc.

Alhora s’ha manifestat un compromís per fomentar des de l’administració, clubs i entitats esportives així com la ciutadania, conductes individuals i col·lectives que  també poden contribuir a visibilitzar i combatre aquesta xacra.

El Centre d’Esports Sabadell ja mostra el seu compromís amb la no discriminació i els drets civils amb actes públics com el xut contra l’homofòbia que es va dur a terme el 16 de febrer de 2020, en el marc del Dia Internacional Contra la Homofòbia en el futbol, o altres actes, però ara, amb el seu compromís davant de la Comissió de la Convivència ha fet un pas endavant contra la radicalització en el món del futbol.