El CE Sabadell posa en funcionament la nova UCO a l”estadi

El Centre d”Esports Sabadell informa que ha culminat el projecte de seguretat de la Nova Creu Alta i posa en funcionament la nova Unitat de Control Organitzatiu (UCO) en l”anada dels setzens de final de la Copa del Rei davant el Sevilla FC. El director general del CE Sabadell, Xavier Monclús, i el gerent de la Societat Espanyola de Futbol Professional, Heinz Nussbaum, han estat els encarregats de signar la concessió de la UCO al club.
 
Amb aquesta Unitat de Control, el CE Sabadell compleix la Llei 19/2007 contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l”esport, desenvolupada en el Real Decret 203/2010 de prevenció de la violència a l”Esport. 
 
Segons ha explicat el director tècnic de la Societat Espanyola de Futbol Professional, Francisco José Del Prado, la UCO és un centre operatiu des del qual el coordinador dels Mossos d”Esquadra realitzarà la gestió de tot el dispositiu de seguretat policial a l”estadi. Per desenvolupar amb èxit les seves funcions, compta amb diversos sistemes, com un circuit tancat de televisió i un sistema de megafonia, seguretat i espectacle que cobreix els exteriors de la Nova Creu Alta, entrades, passadissos i graderia.
 
Tots els sistemes de seguretat instal·lats disposen d”un sistema d”alimentació ininterromput i elèctric propi al marge de qualsevol altra instal·lació existent en el club, dotant així d”una autonomia superior a tres hores i mitja en l”esdeveniment esportiu.