El Centre d’Esports Sabadell FC crea la comissió de memòria històrica del club

El Centre d’Esports Sabadell FC ha presentat oficialment a la sala de premsa Miguel Quereda de la Nova Creu Alta la comissió de memòria històrica del club, un grup de treball format per cinc socis i col·leccionistes arlequinats que té com a objectiu la recuperació i l’ordenació del patrimoni de l’entitat per tal de retornar-lo als aficionats i a la ciutat. De la mateixa manera, la comissió neix per donar resposta a les consultes i inquietuds de particulars, col·leccionistes, entitats i institucions de tot el món.

La comissió de memòria històrica estarà formada per cinc membres: Miguel Ángel Rodríguez, responsable de la comissió, estadístic i autor del llibre Nova Creu Alta, 50 años de pasión arlequinada; Gonzalo Álvarez, col·leccionista d’entrades; Javier Máiquez, autor del llibre La historia del fútbol en Sabadell; José Luis ‘Rebote’ Martínez, dibuixant resident a Huelva; i Amador Rincón, col·leccionista i exjugador del club fins a juvenils.

Cal destacar que els membres de la comissió de memòria històrica garantiran sempre la màxima rigorositat i fiabilitat en els procediments seguits i les fonts consultades. Així mateix, tots ells compten amb una dilatada experiència en tasques de documentació que certifica la legalitat del projecte i de la pròpia comissió.

“Aquesta necessitat de mantenir la història viva agafa un relleu més important fruit del canvi radical que hi ha hagut a la nostra societat amb les noves tecnologies. Mai hi havia hagut un treball d’aquestes característiques: estructurat i documentat, i ells agafen el compromís de dir i fer-ho”, ha apuntat el conseller de l’àrea de comunicació i relacions institucionals del club, Xavier Andreu, a la presentació oficial. “La rigorositat serà un dels nostres punts forts. Als qui ens agrada la història i el col·leccionisme, ens agrada tenir-ho tot controlat i contrastat. La gent ha de saber que aquest material no es perdrà, el tindrà custodiat el club”, ha reconegut el responsable de la comissió, Miguel Ángel Rodríguez.

En les últimes setmanes, la comissió de memòria històrica ha donat ja els primers passos: ha mantingut les primeres reunions de treball, ha visitat arxius i col·leccionistes, i ha començat la laboriosa cerca d’informació, documentació i registre del material. Alhora, entre les primeres actuacions visibles al web del club es troba la recopilació de tots els escuts i carnets que han format part de l’entitat al llarg de la història.

En les pròximes setmanes s’anunciaran les primeres actuacions de la comissió històrica per recuperar el patrimoni del club com fires de col·leccionistes, col·loquis o exposicions. També s’ha obert un correu específic per a consultes o cessió de material: memoriahistorica@cesabadell.cat.

Imatge: Críspulo Díaz.