El Centre d’Esports Sabadell genera un impacte econòmic de 5.900.000€ per temporada a la ciutat

22/03/2022

El Centre d’Esports Sabadell i la Cambra de Comerç de Sabadell han presentat conjuntament aquest migdia a la sala de premsa Miquel Quereda de la Nova Creu Alta les principals conclusions de l’estudi sobre l’impacte socioeconòmic del CE Sabadell FC en el territori. L’estudi desenvolupat per la Cambra ha anat a càrrec de l’economista i sociòleg dedicat a la consultoria empresarial, Josep Milà. 

Milà ha desgranat les conclusions de l’anàlisi a partir dels impactes econòmics directes i indirectes que genera el Centre d’Esports Sabadell en la ciutat. Les dades de base i referències aplicades en la metodologia de l’estudi són del 2018-19, temporada en què el CE Sabadell va competir a l’antiga Segona Divisió B. 

L’estudi ha quantificat en 1,2 milions d’euros de benefici la repercussió directe sobre la ciutat i el Vallès en el sector dels serveis, tant pel que fa als propis socis i seguidors arlequinats que acudeixen a la Nova Creu Alta, com als aficionats o expedicions dels equips forans. L’impacte indirecte està valorat en 1,5 milions d’euros. Es tracta dels beneficis que produeix el CE Sabadell FC indirectament en altres sectors de producció. Aquí també s’hi inclou els impostos ingressats i els patrocinis generats a partir de l’activitat i gestió del club. El tercer valor que s’ha utilitzat en l’estudi és l’impacte social del Centre d’Esports en el territori que es quantifica en 3,2 milions d’euros. 

En aquest punt es té en compte sobre tres eixos principals: l’impacte com a projecció de marca en l’economia del territori, l’àmbit formatiu i educatiu (Futbol Base) i en l’àmbit de la salut i benestar. 

La xifra total dels tres valors que s’han analitzat, suma l’impacte socioeconòmic del Centre d’Esports Sabadell en el territori en 5.391.399 euros. Cal tenir en compte que en la situació actual de la Primera RFEF els impactes són majors respecte la temporada 2018-19 amb la millora del context econòmic i social del club. L’estudi també conclou que la projecció de l’impacte socioeconòmic amb el CE Sabadell FC a LaLiga Smartbank es multiplica per dos fins als 12,4 milions d’euros. 

Jaume Bercial, director gerent de la Cambra de Comerç de Sabadell, ha assegurat que: “Per a nosaltres ha estat molt positiu poder valorar i tenir sobre la taula tot l’impacte directe i indirecte que representa el Centre d’Esports en l’economia del territori. El projecte sòlid i compromès del Sabadell també ho ha de ser de la ciutat, amb objectius i èxits compartits”. 

Després de quatre anys al capdavant del CE Sabadell, Esteve Calzada i el seu equip de treball han aconseguit revertir la situació econòmica i institucional del club i, així, dotar d’estabilitat i professionalitat el club arlequinat. D’aquesta manera el CE Sabadell s’ha guanyat la confiança de la ciutat per implicar tota la massa social i les empreses de Sabadell i el Vallès. 

En la presentació, el president del CE Sabadell, Esteve Calzada, ha assegurat que: “Des que vam arribar teníem moltes ganes d’argumentar amb dades l’impacte que suposa el CE Sabadell per l’economia de la ciutat. Estem davant una oportunitat històrica per estabilitzar el club en el futbol professional amb el suport dels inversors, massa social, empreses i institucions, dins del Tracte Tornarem”. El president arlequinat ha interpel·lat les empreses sabadellenques amb la necessitat de sumar més empreses al projecte per poder caminar sense dependre contínuament de l’aportació d’inversors. 

L’estudi que s’ha presentat avui forma part del conveni de col·laboració que van signar els presidents de les dues entitats on s’estableix el compromís de treballar de forma conjunta per vincular l’esport i l’activitat socioeconòmica de Sabadell i la seva zona d’influència. 

Mitjançant aquest acord, la Cambra de Comerç i el CE Sabadell pretenen potenciar la promoció de l’esport des del seu vessant de dinamitzador econòmic, mediàtic i social.