El Sabadell presenta el CE Sabadell Inclusiu

Sabadell ja disposa d’una secció de futbol formada per persones amb necessitats especials. En concret, s’han creat dos equips que formen part de l’escola del club del Centre d’Esports Sabadell i estan integrats per joves amb diversitat funcional en l’àmbit físic o intel·lectual. Tot ells formen part de les entitats del sector social, que a hores d’ara, s’han interessat pel projecte com és el cas de Xaloc, Taina, Cipo, Andi i Adells. La iniciativa s’emmarca en el projecte de Inclusive Football, impulsat i coordinat per la Fundació Itinerarium.

Així mateix, el programa forma part de les noves accions que està impulsant l’Ajuntament de Sabadell en l’àmbit de l’esport inclusiu. En aquest sentit, i en col·laboració amb del Centre d’Esports de Sabadell, s’ofereix a persones amb algun tipus de discapacitat, la possibilitat de la pràctica del futbol.

L’objectiu de l’activitat és garantir la inclusió de totes les persones sense discriminació per condició, a partir de diferents valors com la igualtat; educant així als nens sense discapacitat i augmentant l’autoestima dels altres.

A Sabadell, el projecte es va posar en marxa a principis d’any al camp de futbol 7 del Complex Esportiu Municipal Olimpia amb una quarantena de persones amb diversitat funcional, un nombre que situa a Sabadell com a la ciutat amb més inscrits d’entre les 13 adherides al programa Inclusive Football.

En la competició, quan es juguen els partits inclusius, els equips estan formats per 8 jugadors: 4 amb necessitats especials i 4 sense. Val a dir, que en aquests partits es fomenta la participació de tots els jugadors, per tant quan la totalitat dels jugadors d’un equip ha tocat la pilota durant el joc, es xiula un penal a favor de l’equip en qüestió per a que el xuti un noi o noia amb necessitats especials.

L’acte de presentació s’ha fet a l’estadi de la Nova Creu Alta de Sabadell on han assistit Marisol Martínez regidora d’esports de l’Ajuntament de Sabadell, Antoni Reguant president del CE Sabdell, Gabriel Fernàndez regidor d’acció social de l’Ajuntament de Sabadell, Marc Vives director de la fundació Itinerarium, Josué Mercadé delegat de Taina en nom de les entitats socials que agrupen el projecte, Albert Montull delegat territorial de la Federació Catalana de Futbol, Lucas Viale jugador del primer equp arlequinat i Jordi Saltó entrenador del primer equip femení de CE Sabadell. Després dels respectius parlaments els jugadors del CE Sabadell inclusiu i de l’Aleví ‘A’ del futbol base arlequinat han fet un entrenament i un partit conjunt a la gespa de l’estadi de la Nova Creu Alta.

Imatges: Roger Benet -CE Sabadell-