Esteve Calzada dóna per acabada la regularització institucional i accionarial del club i mostra les claus per aconseguir la viabilitat del projecte

15/03/2019

El president del Centre d’Esports Sabadell ha comparegut aquest migdia a la sala de premsa Miguel Quereda de la Nova Creu Alta per explicar la situació institucional del club i mostrar el seu convenciment sobre la recuperació de la situació esportiva i la viabilitat econòmica del projecte.

Esteve Calzada ha començat el seu discurs assegurant que “La reestructuració i regularització accionarial la podem donar per acabada un cop finalitzada l’ampliació de capital de 900.000 euros que es va aprovar en junta d’accionistes.” El President valora molt positivament aquesta situació que permet obrir les portes als possibles nous inversors. En referència a això ha destacat la feina de recerca per tot el món de noves oportunitats inversores amb algunes de les quals es van iniciar processos de due diligences que malauradament no van prosperar per no disposar de les accions que ara si es disposen. El president ha destacat que s’han invertit 1.747.900€ en un context d’inseguretat jurídica total. “Ara podem dir que som accionistes però durant molt de temps hem estat finançant el club com a creditors amb els riscos personals que això suposa. Tot això ho hem fet de manera gratuita sense facturar ni un euro al CE Sabadell

Tot i la precarietat econòmica el club ha estat capaç de complir el conveni del concurs de creditors, aspecte que ha destacat com a prioritari per poder aconseguir la viabilitat del projecte. Un altre aspecte important per aconseguir-la és la recuperació esportiva del primer equip. Esteve Calzada assegura que “els resultats esportius del primer equip estan per sota del que esperàvem i per sota del que significaria el pressupost que hi estem dedicant.

El President ha volgut transmetre un missatge d’optimisme i convenciment sense deixar de banda quin és el principal objectiu d’aquí fins a final de temporada: Estem més a prop que mai de garantir la viabilitat del club. Tenim converses molt avançades amb possibles inversors però s’ha obert una variable que no teniem contemplada que és la situació esportiva del primer equip. Aquests inversors entraran només si el club té garantida la seva continuïtat a Segona B.

A l’última part del seu discurs el President ha parlat sobre l’actualitat econòmica i com aquesta afectarà a l’aspecte esportiu fins a final de temporada. Assumint que la situació al Filial i al CES Femení no és l’òptima degut a que no es pot fer front als pagaments ha comunicat que el primer equip també es veurà afectat. “Agraïm als jugadors del primer equip la seva comprensió. Ens hem assegut amb ells i els hem hagut de comunicar que només podem pagar la meitat de les nòmines. Ho han entès perfectament. La setmana que ve tenim un pagament semestral a Hisenda de 80.000 euros dels que no ens podem saltar i això passa per davant de qualsevol altre cosa.”

Aquesta situació financiera no afecta només a la situació esportiva sino que també s’està parlant aquests dies amb un altre col·lectiu molt important, els creditors. El club està demanant comprensió i paciència. El missatge és clar: “la única manera de que puguin cobrar el que se li deu és estar centrats en el més important que és salvar el club i un cop assolit l’objectiu esportiu poder reformular la situació i afrontar els pagaments pendents”.

Esteve Calzada ha acabat la seva compareixença a la sala de premsa Miguel Quereda amb un clar missatge: “No hi ha una situació d’histèria col·lectiva però hem de vigilar perquè ens hem col·locat en una situació classificatòria que no esperàvem i que hem de reconduir per no posar en entredit la viabilitat del Centre d’Esports Sabadell. L’objectiu imperatiu és no tenir risc de perdre la categoria i en això ens hem de centrar.

El Centre d’Esports Sabadell agraeix a tots els col·lectius com jugadors i tècnics, afició, premsa i creditors la seva confiança i comprensió de la situació financera i que ens ajudin a seguir endavant amb el projecte.