Fes-li un gol a l’homofòbia, a l’esport hi juga tothom!

Sabadell es suma un any més al Dia Internacional contra l’Homofòbia en el Futbol, que es commemora el dilluns 19 de febrer, mitjançant les activitats que s’ofereixen al programa “Fes-li un gol a l’homofòbia, a l’esport hi juga tothom”.

A la sala de premsa Miguel Quereda de la Nova Creu Alta s’ha presentat aquest migdia l’acte central d’aquesta jornada que tindrà lloc aquest diumenge 18 de febrer a la prèvia del partit entre el Centre d’Esports Sabadell i la Peña Deportiva (12:00 hores), corresponent a la 26a jornada del campionat de lliga del Grup III de Segona B.

Bruno Batlle, accionista del Centre d’Esports Sabadell: “En nom del club, estem encantats d’acollir aquest acte a la Nova Creu Alta, símbol de la ciutat i escenari de diversitat. Aprofito per agrair la resta de clubs de la ciutat que han estat molt implicats en els materials que s’han preparat per aquesta jornada”.

Míriam Ferràndiz, regidora de Drets Civils i de Gènere de l’Ajuntament de Sabadell: “A Sabadell, des del 2014, l’Ajuntament es va sumar per primera vegada a tots aquests actes reivindicatius per denunciar la discriminació per homofòbia en el món del futbol, especialment a l’esport. És una aposta més gran amb la implicació del principal club de futbol de la ciutat i, aprofitant la convocatòria d’aquest partit i amb la intenció que aquest missatge arribi a la majoria de la població, fem presència en un lloc emblemàtic dins del món futbolístic i de la ciutat per posar de manifest el rebuig que fem davant de qualsevol discriminació per raó de sexe o de gènere. La feina diària que s’ha de fer també és imprescindible i cal treballar amb tots els clubs, siguin grans o petits, perquè això no segueixi passant i perquè la igualtat de gènere estigui present en tots els àmbits”.

Lino Gutiérrez, president de l’Associació de Clubs de Futbol de Sabadell i Comarca: “Tots els actes que fem en aquest sentit són importants. Amb la implicació del Centre d’Esports Sabadell fem un pas endavant, hi haurà més ressò i farà que la gent es conscienciï cada dia que existeix una problemàtica i que cadascú pot posar el seu granet de sorra”.

Felipe Sanchón, jugador del Centre d’Epsports Sabadell: “Com a jugador és un orgull que participi en aquests tipus d’actes. Al futbol, la gent no acaba d’entendre que, per la condició sexual es falti al respecte. És un problema de la societat en què vivim i és un treball diari que s’ha de fer perquè s’ha d’erradicar, no només al futbol, també en la societat en general”.

Marisol Martínez, regidora d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell: “No pot ser menys el valor a la diferència i a la diversitat perquè transforma la societat des dels nens i nenes de la base. No podem discriminar ningú en funció de qui estimi. El futbol és un món molt masculinitzat, existeix homofòbia en el camp, a les graderies i a la societat. Dies com aquest són importants perquè no és un dia de celebració, és un dia de reivindicació. Estarem tots junts a l’estadi, de la mà de tots els clubs de Sabadell i la ciutat sencera dirà que no compartim aquestes pràctiques en el món del futbol”.

Les activitats que es contemplen a la campanya d’aquest any són les següents:

  • Lectura prèvia d’un manifest i sacada d’honor en el partit entre el Centre d’Esports Sabadell i la Peña Deportiva.
  • Es penjarà una pancarta amb el lema “Fes-li un gol a l’homofòbia! A l’esport, hi juga tothom!” durant el partit.
  • En els accessos de l’estadi, es distribuiran flyers i cartells informatius sobre la importància de rebutjar qualsevol tipus de discriminació homofòbica al futbol.
  • Vídeo promocional realitzat pel Centre d’Esports Sabadell amb la col·laboració de l’Associació de Clubs de Futbol de Sabadell i la resta d’equips de la ciutat que es difondrà per xarxes socials per sensibilitzar a la ciutadania.
  • Exposició “Contra las reglas: lesbianas y gays en el deporte” que té com a objectiu ajudar a eliminar els tabús que hi ha a l’esport sobre l’homosexualitat. Es podrà visitar divendres, dissabte i dilluns a la zona mixta de la Nova Creu Alta. Horari: de 10:00 a 14:00 hores i de 16:30 a 19:00 hores. També el mateix dia de partit davant de la tribuna de la Nova Creu Alta.

La campanya d’enguany, realitzada conjuntament per l’Ajuntament de Sabadell, l’Associació de Clubs de Futbol de Sabadell i Comarca i el Centre d’Esports Sabadell, vol convidar a tota la ciutadania a posar fi a qualsevol discriminació homofòbia al món de l’esport i, especialment, al futbol. També hi ha col·laborat l’associació Panteres Grogues, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la resta de clubs de futbol de la ciutat: CFU Can Rull Rómulo Tronchoni, Cercle Sabadellès 1856, Escola de Futbol de Sabadell, CD Llano, CE Mercantil, Escola de Futbol de l’OAR Gràcia Sabadell, Escola de Futbol Planadeu, VDF Roureda, UE Sabadell Nord, UE Sabadellenca i UD Tibidabo Torre Romeu.

Imatge: Sandra Dihör.