La Cambra de Comerç i el CE Sabadell signen un conveni de col·laboració i elaboren conjuntament un estudi de l’impacte econòmic del club arlequinat en el territori

17/10/2021

El Centre d’Esports Sabadell i la Cambra de Comerç de Sabadell han celebrat aquest migdia una sessió col·loqui on el president de l’entitat arlequinada, Esteve Calzada, ha presentat la ponència “La transformació de la indústria del futbol”. Calzada té una dilatada i reconeguda experiència en el negoci del futbol com a exdirector general de Màrqueting del Futbol Club Barcelona, fundador de l’empresa de màrqueting esportiu Prime Time Sport, actual director Comercial del City Football Group, CEO i màxim accionista del mitjà esportiu digital Post United i president del CE Sabadell FC. Calzada també ha publicat el llibre Show Me the Money!, dedicat al negoci del futbol que ha estat traduït a 6 idiomes.

Després de quatre anys al capdavant del CE Sabadell, Esteve Calzada i el seu equip de treball han aconseguit revertir la situació econòmica i institucional del club i, així, dotar d’estabilitat i professionalitat el club arlequinat. D’aquesta manera el CE Sabadell s’ha guanyat la confiança de la ciutat per implicar tota la massa social i les empreses de Sabadell i el Vallès.

L’acte ha estat introduït pel president de la Cambra, Ramon Alberich, que ha assegurat: “És un plaer rebre a la Cambra a l’Esteve i al Centre d’Esports Sabadell i poder valorar tot l’impacte directe i indirecte que representa el club en l’economia del territori”. Alberich també ha afegit que “El projecte sòlid i compromès del Sabadell també ho ha de ser de la ciutat, amb objectius i èxits compartits”.

En la ponència, el president del CE Sabadell, Esteve Calzada, ha desgranat les claus de la transformació del futbol europeu en els darrers anys posant especial èmfasi al bon moment de salut que viu el futbol espanyol. Des del vessant arlequinat, el president ha desenvolupat les raons i els objectius en l’èxit de la gestió del projecte del CE Sabadell des de la seva arribada i fins al dia d’avui, que el club gaudeix d’una estabilitat reconeguda en tots els nivells. Des de l’àmbit econòmic, on el club gaudeix de fons propis positius per primera vegada, fins a l’àmbit social amb el màxim suport en la història recent. Calzada ha ressaltat la importància d’aprofitar l’actual moment del CE Sabadell: “Estem davant una oportunitat històrica per estabilitzar el club en el futbol professional amb el suport dels inversors, massa social, empreses i institucions, dins del Tracte Tornarem”. El president arlequinat ha interpel·lat als empresaris assistents per ressaltar el gran teixit empresarial sabadellenc i la necessitat de sumar grans empreses al projecte per poder caminar sense dependre contínuament de l’aportació d’inversors.

La trobada s’ha celebrat en el marc del conveni de col·laboració que han signat avui els presidents de les dues entitats on s’ha establert el compromís de treballar de forma conjunta per vincular l’esport i l’activitat socioeconòmica de Sabadell i la seva zona d’influència. Mitjançant aquest acord, la Cambra de Comerç i el CE Sabadell pretenen potenciar la promoció de l’esport des del seu vessant de dinamitzador econòmic, mediàtic i social.

En el marc d’aquest conveni, s’ha elaborat conjuntament un estudi de l’impacte socioeconòmic del CE Sabadell FC en el territori en l’àmbit del futbol professional. L’anàlisi ha anat a càrrec de Josep Milà, economista i sociòleg dedicat a la consultoria empresarial. En les properes setmanes es fixarà una data per a presentar-lo davant els mitjans de comunicació.