L’Ajuntament de Sabadell i el Centre d’Esports Sabadell arriben a un acord de col·laboració i inversió

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el president del Centre d’Esports Sabadell (CES), Esteve Calzada, han presentat avui un conjunt d’actuacions que es portaran a terme a la Nova Creu Alta i al Complex Esportiu Olímpia i que revertiran en la millora de la qualitat de les dues instal·lacions municipals. En tot plegat l’Ajuntament invertirà prop d’1 milió d’euros.

En el cas de la Nova Creu Alta, l’Ajuntament destinarà prop de 630.000 euros a la renovació de la il·luminació de l’equipament per tal de millorar les prestacions del sistema i afavorir l’eficiència energètica. Altres 150.000 serviran per subvencionar l’adequació d’un gimnàs a l’estadi que, quan es va realitzar l’actuació, va assumir el CES. Finalment 90.000 € es destinaran a habilitar un espai d’oficines d’administració i reunions al Complex Esportiu Olímpia i millorar així l’atenció que es dona als usuaris i usuàries dels diferents equips de l’entitat esportiva que entrenen a les instal·lacions.

A tot plegat cal sumar el fet que durant els mesos de juny i juliol, i aprofitant la parada de l’activitat esportiva a l’Estadi, s’han realitzat actuacions per a la millora de la gespa del terreny de joc. Els treballs han consistit en habilitar una canalització de recollida d’aigües en un lateral del camp i ubicar tubs de ventilació a la gespa per millorar-ne la capacitat de drenatge. A aquestes actuacions s’han destinat 40.000 euros.

 Un nou pas endavant en eficiència energètica

La substitució de la il·luminació de la Nova Creu Alta inclourà el canvi de lluminàries existents per unes noves de tipus LED. El projecte està dividit en dos lots diferents. D’una banda, els llums de l’estadi, amb nous projectors regulables i gestionats per un sistema centralitzat de control que podrà seleccionar tres nivells d’il·luminació. D’altra, la renovació de les lluminàries dels espais interiors, tant els vestidors com magatzems i sales.

Els nous llums LED reduiran el consum energètic i milloraran el confort visual, reduiran les emissions de diòxid de carboni (CO2) i allargaran substancialment la vida útil de l’enllumenat en aquest equipament. Tot això permetrà augmentar l’eficiència energètica i avançar en mesures per mitigar el canvi climàtic.

Les millores a la Nova Creu Alta es sumen a les actuacions realitzades l’any 2020, al finançament de les quals l’Ajuntament va aportar uns 330.000€. Entre les accions s’hi va renovar la gespa, les porteries, la zona de banquetes i els vestidors.

També s’establirà un acord de patrocini que permetrà que el club promocioni la ciutat arreu, amb la inclusió de la marca Sabadell en diferents elements com l’equipació, suports publicitaris, espais digitals o diferents iniciatives de comunicació i dinamització.

El Centre d’Esports Sabadell des de l’arribada en el 2017, ara fa 5 anys, de l’equip de gestió actual, ha fet aportacions econòmiques per valor de 9 milions d’euros, a la vegada que s’ha reduït el deute de 6.800.000€ a 800.000€ passant a tenir fons propis positius per primera vegada en la història. L’ambiciós pla ‘CES28’ contempla una nova inversió de 17 milions d’euros en els propers 5 anys.

A nivell social, el club acaba d’assolir el seu rècord de socis, arribant a 5.400 socis. L’assistència als partits de l’estadi també s’ha multiplicat, arribant als 10.500 espectadors el darrer partit de la temporada 2021/22 en el que l’equip es va quedar a les portes de jugar el play-off d’ascens.

Després d’haver superat moments de màxima dificultat, el club es troba en un dels millors moments de la seva història i està llest per aspirar al pla “CES28”, amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell, dins el nou acord que permetrà a l’entitat fer ús de les renovades instal·lacions en els propers 4 anys, durant els quals assumirà les despeses de manteniment i consums de l’estadi.

El CE Sabadell FC ha aconseguit revertir la situació econòmica i institucional i, dotar-la d’estabilitat i professionalitat. D’aquesta manera s’ha guanyat la confiança de les institucions, de la ciutat, de les empreses i dels socis per fer junts un projecte que reverteixi directament sobre el territori.

Marta Farrés ha destacat que “Sabadell tenia un estadi municipal que arrossegava dèficits i amb aquestes millores avancem per tenir un equipament de màxima qualitat, preparat per a tots els èxits futurs del Sabadell”.

El president del Centre d’Esports Sabadell (CES), Esteve Calzada, ha afirmat que “tal com passa en moltes altres ciutats i equips, aquest acord és imprescindible per a poder aspirar y competir en el futbol professional”.