L’Estadi de la Nova Creu Alta renova la il·luminació i avança en eficiència energètica

Els treballs inclouen la renovació de lluminàries tant d’espais interiors com exteriors de l’equipament 

La il·luminació de l’Estadi Municipal de la Nova Creu Alta es renovarà per millorar la qualitat de l’equipament i al mateix temps avançar en eficiència energètica. Els treballs comportaran la substitució de les lluminàries per LED i comptaran amb un pressupost superior als 344.000 euros.  

Amb el projecte ja s’han canviat les lluminàries en alguns espais interiors i els propers dies es substituiran les de les torres ubicades al voltant del camp de futbol. En aquest cas, els nous projectors seran regulables i gestionats per un sistema centralitzat de control que podrà seleccionar tres nivells d’il·luminació, amb una previsió de reducció d’emissions de CO2 superior a les 21 tCO2/any. Amb tot, la renovació millorarà el confort visual i allargarà substancialment la vida útil de l’enllumenat.

Tal com ha explicat la regidora d’Esports i alcaldessa accidental, Montse González, “la renovació ja s’ha iniciat a l’interior i es farà els propers dies a l’exterior per avançar en qualitat i també guanyar en eficiència energètica, una línia que estem seguint a diferents equipaments esportius”. 

Per la seva banda, el director general del Centre d’Esports Sabadell, Bruno Batlle, ha comentat que “estem contents amb la reforma, que també és important per al Club i es traduirà en més sostenibilitat, estalvi econòmic i una millora de la qualitat de la llum”. 

Els treballs de la il·luminació interior són a càrrec de Cobra Instalaciones y Servicios i els de l’exterior els farà Rubatec SA. 

En canvi en l’enllumenat es suma a altres actuacions realitzades els darrers anys a la Nova Creu Alta, com la renovació de les porteries, la zona de banquetes, els vestidors, la gespa o l’adequació del gimnàs, entre altres.  

Guanyar en qualitat i fer front a l’emergència climàtica 

La nova il·luminació de l’Estadi municipal s’emmarca, alhora, en les inversions que està fent l’Ajuntament perquè els equipaments esportius de la ciutat mantinguin els màxims estàndards de qualitat possible. En aquesta línia, per exemple, la Junta de Govern Local va aprovar divendres de manera inicial l’expedient de contractació de les obres de renovació de les platges de la piscina de Ca n’Oriac. 

Al mateix temps, dins les millores que s’estan impulsant, hi ha diferents actuacions per renovar l’enllumenat dels equipaments i avançar en qualitat com també en la lluita davant l’emergència climàtica. En aquest sentit, la Junta de Govern Local va aprovar, també divendres, l’expedient de contractació de les obres per millorar la il·luminació dels camps de futbol del Complex Olímpia, que comptaran amb un pressupost de licitació de 179.963 €.