Pau Morilla-Giner, nou president del Centre d’Esports Sabadell Futbol Club

Pau Morilla-Giner és, des d’aquest dilluns 12 de juny, el nou president del Centre d’Esports Sabadell. Morilla-Giner succeeix en el seu càrrec a Esteve Calzada, que ha estat el president durant els darrers cinc anys. Serà el president número 44 que ha tingut el Centre d’Esports Sabadell des del moment en el qual Joan Grau va estar nomenat com a primer president del club.

Nascut a Sabadell, el nou màxim dirigent de l’entitat és un arlequinat de bressol, aficionat al Centre d’Esports i habitual a la Nova Creu Alta des de ben petit. Morilla-Giner va incorporar-se a l’entitat l’any 2019 com a membre del Consell d’Administració i representant del màxim grup accionarial.

Un cop nomenat, Pau Morilla-Giner presidirà demà, dimarts 13 de juny, el seu primer acte oficial. Serà el Sopar Commemoratiu dels 120 anys del Centre d’Esports Sabadell a la Nova Creu Alta.

Un dels principals reptes del nou president del Centre d’Esports Sabadell és mantenir l’estabilitat financera i institucional, a la que ja hi ha contribuït de forma instrumental des de la seva arribada al Club. Un altre dels objectius prioritaris és continuar amb la professionalització del club i contribuir a la consolidació d’aquest al futbol professional.

Pau Morilla-Giner està casat i té dos fills. Es va graduar Summa Cum Laude en Economia per l’Universitat Pompeu Fabra (UPF) i té un Màster en Economia i Finances al Centro de Estudios Monetarios y Financieros (CEMFI). Va començar la seva carrera professional a JP Morgan i l’any 2001 es va incorporar a Omega Capital. Posteriorment va treballar a Pragma Wealth Management. L’any 2008 va unir-se a London and Capital, empresa amb seu a Londres de la que és Soci i Chief Investment Officer (CIO). Després de quasi 20 anys vivint a Regne Unit, a finals de 2021 va tornar a Catalunya per a liderar London and Capital Europe (LCE), subsidiària amb seu a Barcelona. 

Esteve Calzada, ex President del Club, ha declarat el següent: “Hem d’agrair que el Pau hagi acceptat la Presidència del nostre club,  a més de donar-li tot el suport que necessiti, començant per mi mateix. Personalment estic molt feliç perquè penso que no hi podia haver ningú millor, en termes de coneixement del projecte, lideratge i passió pel CES”

Pau Morilla-Giner ha declarat el següent: “Després de meditar-ho molt, he decidit acceptar la petició del Consell i fer aquesta passa endavant. És un honor presidir el Club de la meva ciutat, el Club del meu cor. Com porto fent des de la meva incorporació a l’accionariat i Consell d’Administració (just abans de la temporada de l’ascens de Marbella), continuaré treballant al màxim (i braç a braç amb els magnífics professionals que integren el Club) per a mantenir l’estabilitat i ajudar al CES a seguir creixent en tots els sentits. Honor al Sabadell! Honor a la Ciutat! I visca el nostre club sempre estimat!”.

 

Sabadell, 12 de Juny de 2023