Regal de Joan Capó a l’afició arlequinada

Aquest passat diumenge, a la prèvia del CE Sabadell – RCD Mallorca, el club va rebre un regal molt especial que ja compta amb un espai propi a la Sala VIP de la Nova Creu Alta, juntament amb els trofeus de l’entitat.

El president de la mallorquinista Penya Ciutadella, Alberto Gomila, va fer entrega d’un dels mítics cromos dels anys 80 dedicat per Joan Capó a l’afició arlequinada, un dels grans porters que ha tingut el Centre d’Esports Sabadell en els seus 114 anys d’història i un dels jugadors més identificatius del club a nivell estatal per la seva ‘antiestètica’ de futbolista.

De fet, Capó encara compta amb dos dels rècords més importants en el centenari recorregut de l’entitat. D’una banda, el d’imbatilbilitat sota pals, amb 759 minuts sense rebre cap gol a la temporada 1983/84. I de l’altra, el d’ascensos, compartit amb Lino Gutiérrez i amb un total de tres (1976/77, 1983/84 i 1985/86).

Nascut l’any 1954 a Ciutadella, la seva actual ciutat de residència, Joan Capó va signar amb el FC Barcelona amb només 18 anys i, quatre temporades després, el conjunt blaugrana el va enviar cedit a la Nova Creu Alta, on només arribar va assolir l’ascens de Tercera a Segona Divisió. Després de tres campanyes, el Celta el va fitxar per quatre milions de pessetes i a Vigo s’hi va estar quatre anys més. 

Després de pujar amb el quadre vigués a Primera Divisió, Capó va tornar a un CE Sabadell que militava a Segona B per escriure, com a porter titular, algunes de les pàgines més glorioses en la història del club: l’ascens a Segona Divisió a Binéfar, l’ascens a Primera Divisió a la Nova Creu Alta contra l’Atlético Madrileño o el partit de la repetició contra Osasuna.

Porters amb més partits en la història del club (vía Miguel Ángel Rodríguez):

  1. Capó (336)
  2. Pepe Martínez (247)
  3. Jordi (244)
  4. De Navas (238)