Una nova aposta pel futbol inclusiu

El Centre d’Esports Sabadell de la mà de l’Ajuntament de Sabadell fa una nova aposta pel futbol inclusiu a la ciutat que estarà gestionada pel club arlequinat. El projecte que es va engegar fa uns anys a Sabadell, a partir d’aquesta temporada agafa una nova dimensió: millors insta·lacions, més entrenaments i competicions amb altres equips. 

Aquest projecte prsenta un doble objectiu:  per una banda garantir la inclusió de totes les persones sense discriminació per condició, i alhora educar així a nens i nenes de les escoles de futbol base, que tenen l’oportunitat de crear noves relacions, participant activament, e interrelacionant-se amb les persones que tenen capacitats diferents, fet que els ajuda a entendre i conèixer de primera mà histories de superació, integració i solidaritat a través del futbol.

Està demostrat que ambdós grups en surten reforçats, es potencia la educació a través de valors i s’augmenta la autoestima de tots. El sistema de joc a més a més provoca la participació de tothom i s’ha demostrat la seva efectivitat, millorant la formació del futbol base del club. Més de 50 jugadors de diferents edats i amb capacitats diferents en l’àmbit físic i intel·lectual participen ja en l’escola del Centre d’Esports Sabadell, a través de 5 entitats i escoles arrelades a la ciutat de Sabadell: Adells, SIL Taina, Andi Down Sabadell, Escola Xaloc i Cipo.

Aquest dimarts es va fer la presentació a les instal·lacions del Municipal Olímpia, amb la presència de la regidora d’Esports i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sabadell, Marisol Martínez, el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernández, i a vicepresidenta i consellera de l’Àrea Social del CE Sabadell FC, Ana Navés. El cos tècnic està encapçalat per José Sag, coordinador de l’activitat i entrenador, i quatre integrants més: Salva Vilchez, Víctor Luarna, Toni Ribera (SIL Taina), Jenny López (Adells) i Marc Datzira. La tècnica de l’Oficina d’Atenció a la discapacitat de l’Ajuntament de Sabadell, Elizabeth Ríos, i el coordinador esportiu del Centre d’Esports Sabadell del primer equip fins a l’escola base,Toni Cáceres, seran l’enllaç entre administració municipal, entitats i el club.

Fotografia: Críspulo Díaz.