Visita institucional a la Nova Creu Alta en la finalització de les obres d’adequació de l’estadi

30/09/2020

Els treballs de millora que s’han dut a terme a l’Estadi de la Nova Creu Alta estan pràcticament finalitzats i l’equipament està a punt perquè, dins la Segona Divisió A, el Centre d’Esports Sabadell disputi aquest cap de setmana el primer partit a casa. Amb les actuacions, realitzades pel Centre d’Esports comptant amb suport de l’Ajuntament,  l’estadi s’ha adaptat a la normativa i ara compleix els requisits establerts per la Lliga de Futbol Professional. Avui han visitat l’equipament l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; la vicepresidenta del Centre d’Esports, Ana Navés; la regidora d’Esports, Laura Reyes, el director general del club, Bruno Batlle, i el cap d’operacions i logística, Albert Ramos.

L’estadi és un equipament municipal del qual el Centre d’Esports Sabadell té la cessió d’ús. En aquest marc una part de les reformes eren obres de millora genèrica i en aquest sentit l’Ajuntament, atès que no les ha pogut realitzar directament, ha donat suport econòmic al CES per tal de finançar-les. La totalitat de les actuacions ha contemplat així mateix altres requeriments derivats de la categoria, especialment vinculats a les retransmissions televisives, que han estat assumits directament pel Centre d’Esports Sabadell. Les adequacions de protocols de seguretat, la senyalètica i l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda també han anat a càrrec del club.

Entre les intervencions que s’hi ha realitzat s’ha renovat la gespa. També s’han canviat les porteries per unes de reglamentàries i s’ha habilitat una zona per escalfament dels jugadors. Així mateix s’ha actuat sobre la zona perimetral del camp ampliant la zona de banquetes i s’ha adequat un espai per al VAR, així com els suports a les càmeres que l’alimenten.

D’altra banda, per tal de facilitar l’accés de vehicles pesants s’han desmuntat tres línies de grades que estaven ubicades sobre l’accés de vehicles. Una acció necessària atès que l’accés que hi havia fins ara no permetia que hi poguessin entrar vehicles de gran tonatge, amb la qual cosa algunes actuacions resultaven molt més cares per haver de canviar de vehicle entre l’interior i l’exterior del camp i altres que requeririen forçosament vehicles pesats a l’interior no es podien fer.

Així mateix s’han realitzat millores als vestidors, tant a la zona visitant com a la d’àrbitres, a la sala de premsa i a la de control antidopatge. I s’han adequat les cabines de premsa, tenint en compte la major cobertura per part dels mitjans de comunicació durant aquesta temporada.

Pel que fa al suport municipal l’Ajuntament s’ha compromès a finançar les obres del terreny de joc, les dels vestidors i les de les mesures de seguretat i és per això que aportarà a les millores uns 330.000€.

A finals del mes de juliol, un equip de la Lliga de Futbol Professional va avaluar l’estat de les instal·lacions ja que els estadis de Segona Divisió A han de complir uns determinats requisits recollits en el Reglament General de la Lliga Nacional de Futbol.  Durant el mes d’agost, tècnics del Centre d’Esports i de l’Ajuntament van estar treballant conjuntament per tal de possibilitar que les actuacions estiguessin enllestides per a la competició.

DECLARACIONS

Marta Farrés: “Hem tingut un gran repte per tenir l’estadi a punt per començar la Lliga. És un camp municipal i calia fer aquest esforç. Aquest diumenge estarà llest per a l’estrena davant l’Espanyol“.

Bruno Batlle: “Estem molt satisfets del resultat de la Nova Creu Alta. Hi havia una gran exigència en molt poc temps, però ho hem aconseguit. Agraeixo a tota la gent que ha permès que aquest canvi sigui possible”.