Avui recordem a… PEPE MARTÍNEZ

De les figures més llegendàries a la història centenària del Centre d’Esports Sabadell. José Martínez Palomar (8 d’octubre de 1939 – València) va ser porter i, posteriorment, entrenador sabadellenc entre 1964 i 1993. Gairebé tres dècades d’arlequinat en diferents etapes. Com a porter, va disputar un total de 241 partits oficials i, com a entrenador, va dirigir a l’equip en 290 enfrontaments.

Porter

El seu vincle amb l’entitat començaria a l’estiu de 1964 quan va fitxar pel Centre d’Esports procedent del València. D’arlequinat seria peça clau en el millor Sabadell de sempre. La primera temporada ja va viure l’històric ascens a Primera Divisió en la promoció amb el Real Múrcia. Després, set temporades consecutives a l’elit i la històrica classificació per a Europa, tot i que ell no va participar en cap dels dos partits i sí ho va fer el seu company Comas. Al 1972 es consuma el descens a Segona Divisió però Pepe Martinez es manté en el club fins el 1975 després d’un segon descens, ara a Tercera.

Entrenador

Només mig any després de deixar el club com a jugador, Pepe Martínez va tornar a Sabadell procedent de l’Alcoyano per substituir a Antonio Jaurrieta com a entrenador del primer equip. El debut va ser el 4 de gener de 1976 a Vinaròs i amb derrota contundent (5-2). La bona feina de Martínez a la banqueta el va permetre ser l’entrenador fins el 1980 i amb un ascens a Segona pel mig en la històrica tarda contra el Xàtiva. Tornaria a ser el tècnic sabadellenc en dues etapes més. La temporada 1986-87 va substituir a Uribarri i va aconseguir la permanència en aquell estrambòtic playoff. La següent, no va començar gens bé i va ser relevat a l’octubre per Toño de la Cruz. La darrera etapa a principis dels 90 va ser la més dura. A la 1991-92 agafa el relleu d’Antonio Olmo i aconsegueix la permanència però la temporada següent és destituït a mitja temporada.

Imatge: Críspulo Díaz.