El CE Sabadell aprova un plà per pujar fins a primera divisió i busca nou grup inversor per executar-lo

  • El pla, que rebrà el nom de ‘CES28’, tindrà una duració de 5 anys, requerirà una inversió total de 17 milions d’euros i aspira a portar el Sabadell a la Primera Divisió de LaLiga al 2028, any del 125è aniversari del club.
  • El Consell d’Administració del club ha aprovat avui convocar una Junta General amb l’objectiu d’aprovar una ampliació de capital de 3 milions d’euros com a primer tram del pla ‘CES28’, que es buscarà cobrir ja amb nous inversors. Es reservarà un milió d’euros en accions destinades a empresaris locals i Socis.
  • L’actual grup inversor, del qual el President Esteve Calzada i el Conseller Pau Morilla-Giner en son les cares visibles, deixarà de liderar les aportacions financeres al club desprès de prop de 9 milions d’euros des de l’any 2017.
  • El nou acord amb l’Ajuntament permetrà impulsar millores estratègiques i de sostenibilitat a la Nova Creu Alta, així com identificar els terrenys per a construir-hi la nova ciutat esportiva del club.
  • Mentre no s’aconsegueixi cobrir una bona part del primer tram de finançament del pla ‘CES28’, el club haurà de ser autosuficient i adequar la seva estructura i projecte esportiu

Sabadell, 27 de juny de 2022. El Consell d’Administració del Centre d’Esports Sabadell FC SAD, en reunió duta a terme a avui, ha aprovat el llançament del pla ‘CES28’. Es tracta d’un ambiciós projecte que té com objectiu acabar consolidant el club al futbol professional espanyol, i més concretament arribar a la Primera Divisió de LaLiga -màxima categoria del futbol estatal- en un període de 5 anys.

Per tal d’aconseguir-ho, el pla contempla la recerca agressiva de nous inversors, per tal de reunir un total de 17 milions d’euros fins a l’any 2028, just quan es complirà el 125è aniversari del club. Es començarà per una ampliació de capital de 3 milions d’euros en la que també s’oferirà al teixit empresarial del Vallès i socis la possibilitat de subscriure fins a un milió d’euros, en reunions que començaran aquesta mateixa setmana.

Més endavant, i un cop cobert aquest primer tram, es buscarà -amb ajuda professional- un fons internacional que es comprometi a aportar els 14 milions d’euros restants que permetin aconseguir els objectius marcats. Cal recordar que actualment hi ha diversos grups -sobretot americans- que, com a part d’una estratègia de comprar clubs a països diferents, estan trobant moltes dificultats per arribar a la Primera Divisió del futbol espanyol, tant per la manca d’oferta com pels elevats preus que es demanen. Tan és així que alguns d’aquests grups ja han optat per invertir en clubs de la segona divisió, com és el cas del Saragossa i el Leganés.

Per la seva part, l’actual grup inversor deixarà de liderar les aportacions financeres al club, continuant en l’accionariat del club si així ho desitgen els nous inversors que hagin d’arribar, veient diluïda la seva participació accionarial a mesura que es vagin executant les diferents ampliacions de capital contemplades al pla ‘CES28’.

 

Cinc anys i prop de 9 milions d’euros invertits per salvar i transformar el club de manera integral

Des de l’arribada del grup d’Esteve Calzada al juny del 2017, i dels inversors que s’hi van afegir al juny de 2019 de la mà del sabadellenc Pau Morilla-Giner, el Centre d’Esports Sabadell ha passat de fregar la desaparició a ser un club sanejat i preparat per a continuar creixent amb la màxima ambició.

Després d’importants aportacions econòmiques durant els darrers 5 anys -de prop de 9 milions d’euros- i la bona gestió econòmica liderada pel Director General Bruno Batlle, el club ha passat de 503,000€ ingressos a la temporada 2016/17 a 3,770,000€ (inclou ajuda al descens) a la 2021/22 (7,700,000€ a la Liga Smartbank a la 2020/21), i ha vist el seu deute reduït de 6,800,000€ a 800,000€, passant a tenir fons propis positius per primera vegada en la història de la SAD, mentre s’ha anat complint amb les obligacions resultants del concurs de creditors de l’any 2017.

A nivell social, el club acaba d’assolir el seu rècord de socis des de la seva participació a Primera Divisió a finals dels anys 80, arribant a 5.400 socis, comparat amb els 2.800 de l’any 2017. L’assistència als partits de l’estadi també s’ha multiplicat, arribant als 10.500 espectadors el darrer partit de la temporada 2021/22 en el que l’equip es va quedar a les portes de jugar el play-off d’ascens.

També s’han recuperat els drets del futbol base, que l’any 2017 estaven cedits a una empresa externa, amb més de 750 jugadors i jugadores i el Juvenil consolidat a la Divisió d’Honor i amb el seu millor resultat històric.

Arribar fins a la Primera Divisió no és pas un somni

Així doncs, després d’haver superat moments de màxima dificultat, el club es troba en un dels millor moments de la seva història i està per tant llest per apuntar alt els propers anys, amb el suport inversor al qual aspira el pla ‘CES28’.

I és que el Sabadell reuneix molts factors que el fan realment atractiu per als inversors internacionals. La seva proximitat a Barcelona, la seva història centenària, la potència de la ciutat de Sabadell i del Vallès, l’estadi de la Nova Creu Alta amb capacitat per 12.000 espectadors, la situació financera sanejada, i l’estructura societària endreçada amb accionistes compromesos i ben avinguts son només alguns d’aquests atractius.

Per tot això el Centre d’Esports Sabadell ja ha jugat molts anys al futbol professional (14 anys a Primera Divisió i 44 anys a Segona, la darrera a la temporada 2020-21), sent el tercer club català per palmarès històric.

El club vol i pot per tant aspirar a pujar de categoria si disposa dels recursos necessaris, que s’afegiran a la ja reconeguda gestió responsable i de màxima credibilitat supervisada per aquest Consell d’Administració. I amb la ciutat de Sabadell encara més mobilitzada, l’objectiu d’arribar a la màxima categoria del futbol estatal és factible. De fet, a la temporada 2022-23 competiran a Primera Divisió 4 equips de ciutats més petites que Sabadell (Almeria, Cádiz, Getafe i Girona). I a LaLiga Smartbank en seran fins a 12 (Albacete, Andorra, Burgos, Eibar, Huesca, Ibiza, Leganés, Lugo, Mirandés, Ponferradina, Santander i Villarreal).

L’acord amb l’Ajuntament de Sabadell, peça clau del pla ‘CES28’

L’ambiciós pla ‘CES28’ comptarà també amb l’important suport de l’Ajuntament de Sabadell, dins del nou acord de 4 anys que es signarà els propers dies.

Aquest acord inclourà la col·laboració de l’Ajuntament en forma de patrocini però sobretot importants inversions a l’estadi de la Nova Creu Alta, per adaptar-lo als nous temps a nivell de tecnologia i sostenibilitat. Inversions, d’altra banda, imprescindibles per a poder competir al futbol professional.

Finalment, l’acord també contempla la identificació dels terrenys on es construirà la futura ciutat esportiva del Centre d’Esports Sabadell. La seva construcció es finançarà amb els recursos del pla ‘CES28’ i l’ambició del Consell d’Administració és que estigui operativa l’any 2028, l’any del 125è aniversari.

Pressupost reduït i autofinançament del club a l’espera que arribin nous inversors

No obstant, més enllà de les ambicions recollides al pla ‘CES28’, i en línia amb la seva política de màxima prudència en la gestió, aquest Consell d’Administració també ha decidit avui que el club haurà d’operar de manera immediata amb un pressupost i projecte esportiu modests, mentre no s’aconsegueixi que comencin a arribar els recursos de nous inversors. Així doncs, el club haurà de ser autosuficient durant aquest temps -que es pretén que sigui el més curt possible- gastant només allò que sigui capaç de generar amb ingressos, sobretot de socis, patrocinis i drets de televisió. En aquest sentit, la primera prioritat a nivell esportiu serà alliberar massa salarial i gestionar la sortida dels jugadors amb contracte i amb salaris que han quedat totalment fora de l’abast del club. Mentrestant, a nivell esportiu es continuarà treballant en tots els escenaris en funció dels resultats d’aquestes gestions i de l’entrada de capital que s’hagi aconseguit abans de l’inici de la temporada 2022-23.

Pedro Munitis no continuarà al Centre d’Esports Sabadell

El nou escenari de pressupost ajustat fins l’entrada de nou capital significarà també un canvi a la banqueta de la Nova Creu Alta. Pedro Munitis no continuarà com a entrenador, ja que malgrat la bona predisposició de les dues parts, no s’ha pogut arribar a un acord de projecte esportiu en les circumstàncies actuals. El club vol agrair la gran feina de Munitis durant els darrers mesos, després d’arribar en circumstàncies molt adverses i aconseguint uns resultats extraordinaris que ens van deixar a les portes de disputar el play-off d’ascens.

Per acabar, aquest Consell d’Administració vol manifestar que, tot i els reptes que es plantegen a nivell immediat, confia plenament en què el club seguirà tirant endavant com ho ha fet en altres moments molt més complicats, amb el suport de l’afició i en direcció cap als nous i ambiciosos objectius merescuts per tots.

El Consell d’Administració del Centre d’Esports Sabadell FC.