García Soriano: “El CE Sabadell és un equip al qual segueixo i admiro”

L”exfutbolista Juan Antonio García Soriano, que va jugar tres anys al Centre d”Esports Sabadell, rebrà aquest diumenge un reconeixement per part del club arlequinat. L”actual responsable de la Ciutat Esportiva del Real Betis Balompié es desplaçarà a Sabadell per presenciar en directe el primer partit de la Lliga Adelante. Així doncs, García Soriano tornarà a la que va ser casa seva i veurà l”enfrontament entre dos dels equips en els quals va jugar. En la seva carrera esportiva, a més, també va estar dos anys en el Real Murcia.
 
García Soriano jugava d”extrem i va arribar al conjunt arlequinat després que el CE Sabadell fes història disputant la Copa de Fires. En el terreny de joc, el futbolista era tècnic, hàbil i ràpid, asseguren els qui ho recorden. Després del seu pas per l”entitat arlequinada i del seu fitxatge pel Real Murcia -club en què va aconseguir anar convocat amb l”Absoluta dirigida per Kubala-, García Soriano es va convertir en un ídol de l”afició verdiblanca.
 
Què significa el CE Sabadell per a tu?
Sóc dels equips en què he jugat. Per aquest motiu, sempre tinc en la meva ment al CE Sabadell. Jo era jove quan vaig estar allà i van ser uns anys meravellosos. Em van fitxar del Llevant. El Sabadell és, per a mi, un equip al qual admiro i segueixo. Vaig seguir amb patiment aquestes turbulències si baixava o pujava al llarg dels anys. El CE Sabadell ha significat molt per a mi, ja que em va donar moltíssim en la meva carrera esportiva.
 
Quins records tens de la teva arribada i la teva estada a Sabadell?
Vaig venir al CE Sabadell sent molt jove i jo arribava a un club important del país. Aleshores, l”any en què jo vaig signar el club acabava de jugar la Copa de Fires. Recordo que hi havia uns jugadors excepcionals en l”equip, fins i tot venien futbolistes del FC Barcelona o del Real Madrid, com ara Isidro -pare de Quique Sánchez Flores-, els germans Vidal o Marañón. Aquest fet era per alguna cosa. Era el bressol dels futbolistes que acabaven una etapa en grans clubs, tots volien anar al CE Sabadell. Teníem un president que era excepcional i extraordinari. Era un equip sensacional per als joves que començàvem i per als que tenien certa edat i volien viure els seus últims anys en el món del futbol. Era un equip en el qual la joventut es podia promocionar molt bé.
 
Com va viure el seu traspàs al Real Murcia?
Si el CE Sabadell s”hagués mantingut a Primera Divisió, la meva carrera esportiva podria haver estat diferent. Jo només vaig jugar dues temporades a Segona Divisió: una al conjunt arlequinat i una altra al Real Betis Balompié. Si el Sabadell s”hagués quedat a Primera, jo no m”hauria mogut d”allà. Però va arribar el descens, el club necessitava recaptar diners i vaig haver d”emigrar a Múrcia. I la veritat és que allà va ser sensacional i, per això, és un altre club al qual li tinc molt d”afecte. Allà vaig aconseguir ser internacional i Kubala em va convocar per a l”absoluta.
 
Aquest diumenge es disputa el primer partit de la Lliga Adelante 2014-15: CE Sabadell-Real Betis…
Gràcies al CE Sabadell, Real Murcia i Real Betis Balompié ho he tingut tot en la meva vida. Em fa moltíssima il·lusió que a Sabadell hi hagi gent que recordi el meu nom. Per a mi serà un retrobament excepcional. Allà vaig deixar bons amics. El fet d”anar diumenge al partit i veure jugar als dos equips és una cosa meravellosa. Mai podré agrair el que serà per a mi aquest dia. Esperem que sigui un gran any per als dos equips.