Presentades les obres de millora de la Nova Creu Alta

24/08/2020

Amb l’ascens del Centre d’Esports Sabadell a Segona Divisió A, l’estadi de la Nova Creu Alta viurà remodelacions i millores per adaptar-se a la normativa i complir els requisits que estableix la Lliga de Futbol Professional.  

L’estadi és un equipament municipal del qual el Centre d’Esports Sabadell té la cessió d’ús. En aquest marc una part de les reformes que s’hi han de fer són obres de millora genèrica i en aquest sentit l’Ajuntament, atès que no les ha pogut realitzar directament, donarà suport econòmic al CES per tal de finançar-les. La totalitat de les actuacions contempla així mateix altres requeriments derivats de la categoria, especialment vinculats a les retransmissions televisives, que assumirà directament el Centre d’Esports Sabadell.

A finals del mes de juliol, un equip de la Lliga de Futbol Professional va avaluar l’estat de les instal·lacions ja que els estadis de Segona Divisió A han de complir uns determinats requisits recollits en el Reglament General de la Lliga Nacional de Futbol.  

Aquest matí han visitat les instal·lacions del CE Sabadell l’alcaldessa, Marta Farrés; el tinent d’alcaldessa Pol Gilbert; i la regidora d’Esports, Laura Reyes, juntament amb la vicepresidenta del club, Ana Navés; el director general, Bruno Batlle i el cap d’operacions, Albert Ramos.  

Obres que es faran

Les intervencions més importants que s’han de fer a l’equipament municipal es centren en el terreny de joc. En aquest sentit, caldrà renovar la gespa, fet que el consistori ja havia avaluat en anteriors ocasions. Les porteries també caldrà canviar-les per unes de reglamentàries i serà convenient habilitar una zona per escalfament dels jugadors.  

De la mateixa manera, caldrà actuar sobre la zona perimetral del camp ampliant la zona de banquetes. També caldrà adequar un espai pel VAR, així com els suports a les càmeres que l’alimenten.

Un aspecte col·lateral que s’abordarà en aquesta fase d’obres serà l’accés de vehicles pesants a la zona del terreny de joc. L’accés actual no permet que hi puguin entrar vehicles de gran tonatge. Això comporta que algunes actuacions siguin molt més cares per haver de canviar de vehicle entre l’interior i l’exterior del camp i altres que requeririen forçosament vehicles pesats a l’interior són impossibles de fer. En les obres que ara es faran es desmuntaran tres línies de grades que estan sobre l’accés de vehicles per possibilitar que els de gran tonatge puguin accedir al camp.

Als vestidors també s’hauran de realitzar millores, tant a la zona visitant com a la d’àrbitres, a la sala de premsa i a la de control antidopatge. I serà necessari realitzar adequacions a les cabines de premsa, tenint en compte la major cobertura per part dels mitjans de comunicació durant la propera temporada.

Relacionat amb la transmissió de partits per televisió, l’estadi requereix de dues sales per facilitar-ne l’emissió.  A més, serà necessari habilitar una sala nova, propera a la part exterior, per connectar-se amb els equips mòbils que distribueixen el senyal.

Pel que fa als temes de seguretat, caldrà revisar els protocols i la senyalètica així com l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.

L’Ajuntament s’ha compromès a finançar les obres del terreny de joc, les dels vestidors i les de les mesures de seguretat. S’estima una inversió a l’entorn del 330.000€, pendent de concretar quan es tinguin tots els pressupostos. De la seva banda, el Club farà front a la resta de despeses derivades dels requeriments de la categoria amb un import, també pendent d’ajustar, de 160.000€.

Durant el mes d’agost, tècnics del Centre d’Esports i de l’Ajuntament han estat treballant conjuntament per tal de possibilitar que les actuacions estiguessin enllestides per començar la competició.

L’Ajuntament ja ha autoritzat la realització de les obres i ha atorgat els permisos  que el club ha sol·licitat. L’objectiu és començar a treballar aquesta mateixa setmana