15 mesos després… per fi

CD Olímpic: Diego, Alexis, Víctor Gómez (Lander, 62′), Pepín, Mendoza, Julio (Berna, 81′), San Julián, Rulo, Rubiato, Javi Navarro (Samu, 76′), Luismi.

CE Sabadell: Craviotto, Pastells, Valentín, Alcañiz, Agustín, Lucas Viale, Bruno (Agus, 76′), Adrián, Manel (Pirulo, 87′), Batanero, Marc Fdez (Forgas, 62′).

Gols: 0-1, Bruno (37′); 0-2, Forgas (94′)

Àrbitre: Alejandro Sánchez Alba (col·legi aragonès). Ha amonestat els locals Javi Navarro i Rulo, i els visitants Marc Fernández i Valentín. Ha expulsat per doble groga els locals Luismi i San Julián, i el visitant Pastells.

Estadi: La Murta. 500 espectadors.

S’ha fet esperar, però al final ha arribat. 462 dies després, el Centre d’Esports Sabadell ha tornat a guanyar un partit de lliga lluny de la Nova Creu Alta. Ho ha fet en el camp, precisament, del pitjor local de la categoria, el CD Olímpic (0-2), i quallant una gran actuació col·lectiva durant els 90 minuts. El gol de Bruno a la primera meitat desnivellava un partit bastant igualat i Forgas posava la sentència en els últims segons. Amb aquesta ja són cinc victòries en les darreres sis jornades per a un quadre arlequinat que es queda en setena posició amb 31 punts, a tres de les places de promoció d’ascens, abans de rebre un altre dels equips ficats en la lluita, la UE Cornellà.

El Sabadell ha sortit molt ben posicionat sobre el camp en els primers compassos. La novetat tàctica de Miguel Álvarez, jugar amb tres centrals i dos carrilers oberts, ha agafat descol·locat un Olímpic que s’ha anat recuperant amb el pas dels minuts. Bruno, que ja havia avisat a l’equador del primer temps amb un tir des de la frontal que marxava per centímetres, no perdonava la segona finalitzant a boca de canó una gran acció que havia iniciat Pastells donant una pilota en profunditat a Marc Fernández perquè aquest la cedís enrere.

L’Olímpic no ha generat cap ocasió de claríssim perill en tot el partit. Tot i avançar les línies a la segona part, la defensa arlequinada ha estat impecable i les millors oportunitats han sortit de les botes dels davanters del Sabadell. Forgas, només entrar al terreny de joc per un ‘tocat’ Marc Fernández, ha enviat fora la pilota des de més enllà de la frontal quan tenia tota la porteria per ell sol. I llavors, ha començat el ball d’expulsions. La intensitat de l’Olímpic ha fet que els locals acabessin amb nou homes per les segones grogues de Luismi Loro i San Julián. Enmig, l’àrbitre equilibrava els efectius expulsant a Pastells. Ja en els darrers instants, una contra arlequinada l’aprofitava el mateix Forgas, ben situat en el segon pal, per fer pujar al marcador el definitiu 0-2. Tres punts que saben a glòria en el primer partit del 2016 fora de casa i que trenca una estadística negra que ja és història.