EL CE SABADELL, EL SEGON EQUIP DE LA HISTÒRIA QUE ARRIBA A LA FINAL DE COPA DES DE SEGONA

15/12/2020

El Centre d’Esports Sabadell s’estrena demà dimecres 16 de desembre en la primera ronda de la Copa del Rey davant el CD Ibiza-Islas Pitiusas a Can Misses, Eivissa. Una competició que el Centre d’Esports guarda amb especial record de la temporada 1934-1935. Un any en què el conjunt arlequinat va convertir-se en el segon equip de la Segona Divisió A en arribar a una final de Copa del Rei, únicament per darrere del Real Betis.

Després de superar al Celta de Vigo a vuitens i al Real Betis, vigent campió de Lliga aquella mateixa temporada, a quarts de final, va tocar batre al Levante a les semifinals. El partit d’anada es va guanyar 1 a 2 i en el partit de tornada, a la Creu Alta, va ser un 2 a 0 per assegurar-se un lloc a la final. I així, convertir-se en el segon equip en tota la història de la Segona Divisió en arribar a una final de copa, en aquell període anomenada Copa del President de la República.

La final, celebrada el 30 de juny de 1935, va disputar-se davant del Sevilla FC a l’Estadio de Chamartín amb 19000 aficionats. El resultat va ser de 3 a 0 favorable als andalusos, amb gols de Campanal (35’ i 71’) i Bracero (87’).

Tot i la derrota, el Sabadell va rebre el suport dels pocs aficionats arlequinats que s’hi van desplaçar i de tot l’estadi de Chamartín, ja que el Sevilla va eliminar al Real Madrid a vuitens de final.

L’onze del Sabadell per disputar la final històrica va ser:

Campionat de Lliga de la Segona Divisió A

En la temporada 1934-1935, la Segona Divisió estava formada per 3 grups de 8 equips que competien entre ells per classificar-se per la fase final, on hi passaven els dos millors de cada grup. Va ser la setena edició el campionat i comptava amb la participació de 24 clubs, i el Sabadell militava en el grup II.

 

Fase regular del grup II

19 punts – Osasuna

15 punts – Sabadell

14 punts – Zaragoza

12 punts – Girona

9 punts – Irun

8 punts – Badalona

7 punts – Júpiter

0 punts – Logroño (no va competir)

 

Aquella temporada el Sabadell, com a segon classificat de la fase regular, va classificar-se per a la fase final per disputar la fase d’ascens a Primera Divisió. Però els arlequinats, amb 8 punts, no van poder aconseguir l’ascens a la màxima divisió. Hèrcules, com a campió, i Osasuna van ser els dos equips que el van assolir.

Fase Final

14 punts – Hèrcules FC

13 punts – Osasuna

12 punts – Celta de Vigo

11 punts – Murcia CF

8 punts – Sabadell

2 punts – Valladolid Deportivo