Primer partit amb llum artificial de l»Estat

Ara és del tot habitual disputar encontres de nit i amb llum artificial. De fet, ara a les primeres dues jornades de lliga segurament veurem alguns partits començant a les 23h. Ara bé, sabeu que el CE Sabadell va ser protagonista del primer partit que es va disputar a tot l»estat espanyol amb llum artificial? Això si ens hem de remuntar més de 100 anys enrera. Concretament tal dia com avui de 1912 en un partit a la Creu Alta entre el conjunt sabadellenc i l»Universitari barceloní.

 

L»encontre amistós va donar inici a les 22h i va tenir força ressó a la ciutat. En una època en que el futbol començava a ser un esport més conegut entre la gent (el Sabadell només tenia 9 anys de vida) aquell encontre va congregar a l»estadi de la Creu Alta més de 2.000 persones. El partit va acabar amb resultat favorable als barcelonins per 0 a 4, però allò era el de menys. La llum va funcionar amb tota normalitat i aquell encontre es va convertir en el primer en tot l»estat espanyol en començar i acabar amb llum artificial.

 

Com a curiositats destacar que els arcs de llum van ser proporcionats gratuïtament per la empresa «La Barcelonesa» i que els jugadors de l»Universitari van tornar a la seva ciutat immediatament després d»acabar el partit en un cotxe que va posar a disposició dels futbolistes el propi CE Sabadell. A més, el Sabadell va jugar la segona meitat amb una samarreta blanca que no era la pròpia del club en aquella època. A continuació detallem la fitxa tècnica de l»encontre:

 

Sabadell: Trabal, Monistrol, Aragay (G.), Armet, Cabané, Aragay (A.), Casas, Dalmau, Lorca, Comas i Sans.

 

Universitari: Cuervo, Weber, Puntas, Alemany, Pomés, Fontana, Fàbregas, Varela (A.), Varela, Armet i Santacana.

 

Àrbitre: Bencos