“Estem en el camí per ser un futbol base de referència a Catalunya”

Des d”un primer moment, es va dissenyar aquest equip per pujar a Lliga Nacional. Objectiu complert?
 
És cert que l”objectiu principal era aquest, però també ho era per a altres equips, com el Granollers o el Premià, entre d”altres. La prova és que la lliga ha sigut duríssima, hem jugat en el grup més dur de Preferent. Som el campió que ha hagut de fer més punts per guanyar la lliga, això és perquè els rivals ens han exigit moltíssim.
 
Durant el curs van arribar petits moments de dubtes. Com vas fer front a aquestes situacions?
 
El pitjor moment el vam viure a la segona volta, quan en un mes vam perdre a Cardedeu i en Arenys en un matx en què hauríem d”haver golejat. També vam empatar a casa davant el Girona FC, i la sensació de joc no va ser del tot bona. Allà va ser quan es van generar dubtes. L”equip estava cansat i notava la pressió de ser sempre líder i tenir un rival que mai fallava. El que vam intentar és transmetre tranquil·litat i seguir treballant tal com ho havíem estat fent. Si seguíem així, sabíem que capgiraríem aquesta situació adversa i, després d”aquests partits fluixos, l”equip va agafar una bona dinàmica fins a aconseguir el campionat.
 
Important l”empat in extremis davant el Girona FC, el segon classificat. Com va viure l”equip aquella setmana i aquell partit?
 
La setmana abans del duel hi va haver molta tensió. El matx, pel que fa al joc, no va ser del tot com esperàvem. En aquell partit ens va costar ser nosaltres mateixos, però la forma en què va arribar l”empat, amb un gol en el minut 94, va donar molta força a l”equip i ens va permetre seguir sent líders. Els jugadors van reforçar la seva creença en el que estaven fent i van lluitar per l”objectiu. La següent setmana era tan o més important que l”anterior i el Girona FC es va deixar punts. En canvi, el CE Sabadell va guanyar davant del tercer classificat. Va ser aleshores quan es va decidir gran part de la temporada.
 
Quins aspectes destacaries del grup que has dirigit enguany?
 
Les ganes de treballar i d”esforçar-se dels jugadors. Els hem pressionat i demanat molt des del mes d”agost en tots els àmbits: sessions d”entrenament, de vídeo, entrenaments individuals, entre d”altres. Tot això són moltes hores de feina per a nois tan joves. Ells ho han tolerat i assumit molt bé. Aquest treball ha fet que es generés un grup molt fort i unit. L”equip sabia des del primer moment què es jugava. Això ens ha donat el campionat.
 
De cara a la formació de futbolistes per al filial i el primer equip, tenir un Juvenil a Nacional o Divisió d”Honor és un aspecte fonamental. Quin paper hi juga aquesta última etapa, la de Juvenil, en el futbol base?
 
De cara a fer el salt, és vital tenir un Juvenil a Lliga Nacional, perquè canvia la perspectiva del club. Pots formar a un equip d”un nivell superior i pots retenir i captar a jugadors que potser haurien marxat a una categoria més alta. Tenint en compte que el filial està a Tercera Divisió, que és una categoria força alta, i el primer equip a Segona Divisió, el fet de tenir un Juvenil a Nacional és bo, però el que ens ha de motivar i il·lusionar és acabar jugant a Divisió d”Honor.
 
Potser és d”hora per parlar del futur, però quin és el repte d”aquest equip per al proper any?
 
Sempre miro de ser ambiciós. No entra en la meva perspectiva donar per fet que l”objectiu a Nacional serà mantenir-se. La categoria ens anirà posant en el nostre lloc i durant la temporada ja veurem quin serà l”objectiu pel qual es lluitarà. L”any vinent s”ha de ser ambiciós, fer un bon conjunt i ser un dels equips que lluitin per l”ascens.
 
Quina valoració en fa del futbol base del CE Sabadell?
 
Qualsevol que segueixi la feina en el dia a dia, en pot fer una valoració positiva, no només del Juvenil. Hi ha equips forts i que estan assolint els objectius previstos, tot això es tradueix en un creixement continu del futbol base i en el fet de poder comptar amb bons jugadors en totes les categories. A poc a poc, estem en el camí per ser un futbol base de referència a Catalunya.