“Estic molt content amb el tracte que he rebut al CE Sabadell”

L”exfutbolista japonès Shinji Fujiyoshi, que va jugar amb la selecció del seu país en el preolímpic de Barcelona 92, ha estat durant dues setmanes al cos tècnic del Centre d”Esports Sabadell aprenent mètodes d”entrenament i perfilant la seva carrera com a entrenador. Ajudat per tot l”staff, Shinji Fujiyoshi ha agraït la predisposició del club arlequinat.
 
Shinji Fujiyoshi, que ha estat acompanyat principalment pel tercer entrenador Makoto Ohira i pel jugador Sotan Tanabe -que li ajudaven en la traducció-, és l”actual representant del Giravanz Kitakyushu, un club de la J. League Division 2 (la segona divisió japonesa). L”exjugador va posar punt final a la seva estada al Vallès Occidental presenciant el CE Sabadell-Real Betis de la primera jornada de la Lliga Adelante. Al final, i malgrat la derrota en l”estrena de la competició oficial, Shinji Fujiyoshi se”n va anar amb bones sensacions després de la seva estada a l”staff tècnic arlequinat.
 
Com has viscut aquests dies al cos tècnic del conjunt arlequinat?
He estat dues setmanes en el primer equip i he après com és el futbol d”aquí. He après moltíssim al CE Sabadell. Em serveix per créixer moltíssim en l”àmbit futbolístic.
 
¿Quin ha estat el teu rol aquestes setmanes al CE Sabadell?
En principi, vaig venir a acabar el nivell tres d”entrenador. Havia de fer pràctiques fora del meu país i volia aprendre com es porten a terme les pretemporades aquí. Volia saber com preparaven als jugadors per a la competició oficial.
 
Quines diferències veus entre la preparació japonesa i el futbol europeu?
Al Japó es posen més nerviosos abans de començar el campionat. Aquí es veuen els jugadors més relaxats i millor preparats. Estan tranquils tant jugadors com cos tècnic. Això vol dir que tenen molta cultura de futbol i anys d”experiència. A més, crec que el treball de Miquel Olmo és molt bo, perquè té molt ben marcats els temps: sap que quan és hora d”entrenar els jugadors s”han d”aplicar i que ja tindran altres moments per relaxar-se. Està conduint molt bé aquest aspecte i crec que el futbol japonès té molt a aprendre en aquest sentit.
 
Què és el que més valores d”aquesta experiència?
Estic molt content amb la rebuda i tracte que he tingut al club. Vaig poder veure com es gestionava el grup i he après moltíssim. En molts clubs no et deixen veure com treballa el cos tècnic, però aquí he compartit vivències amb la plantilla. Estic molt satisfet amb l”experiència.