La Nova Creu Alta cumple 48 años

Avui el CE Sabadell està d”aniversari! El nostre temple, la Nova Creu Alta, compleix 48 anys. Des d”aquell llunyà 20 d”agost de 1967 amb el partit d”inauguració davant el FC Barcelona són molts els partits que s”han disputat i algun d”ells de molta trascendència en la centenària història arlequinada. També val a dir que la Nova Creu Alta ha presenciat partits dels Jocs Olímpics de Barcelona “92, partits europeus del RCD Espanyol o algun partit de les categories inferiors de la selecció espanyola. Amb més de mil encontres oficials a l”estadi són molts els partits que per una situació o per un altre ja formen part de la història del club. Evidentement, repassar tots aquests partits seria molt complicat i hem seleccionat sis encontres que segur faran recordar bons moments a l”afició.

Inauguració (CE Sabadell 1-0 FC Barcelona)

20 d”agost de 1967

Després de molts anys amb la Creu Alta com a testimoni el CE Sabadell estrena el nou estadi creualtenc i ho fa davant el FC Barcelona amb una gran festa prèvia a l”encontre i amb moltes personalitats que van ser testimonis d”un dels dies més importants de la història del club arlequinat. L”encontre va acabar amb victòria sabadellenca per 1 gol a 0 i Vall va tenir l”honor de fer el primer gol del Sabadell a la Nova Creu Alta. El primer gol oficial el faria unes setmanes més tarda Josep Palau en partit de Primera Divisió contra el València.

Copa Fires (CE Sabadell 2-0 Brugges)

17 de setembre de 1969

Primera i única participació dels arlequinats en competició europea fins a la data. Després de completar una temporada 68-69 magnífica classificant l”equip en quarta posició a Primera, els de Pasieguito van tenir el privilegi de portar el nom del club per Europa. Els arlequinats van poder guanyar el partit d”anada de la primera eliminatòria de la Copa de Fires per 2 a 0 davant el Brugges belga. L”històrica alineació titular d”aquell dia va ser la formada per Comas, Isidro, Pini, Arnal, Montesinos, Muñoz, Zaballa, Pereda, Palau, Garzón i Cristo. Zaballa i Cristo van ser els autors dels gols.

Tercera Divisió (CE Sabadell 1-0 Olímpic Xàtiva)

5 de juny de 1977

Dos anys després del descens a Tercera Divisió i amb una temporada de transició a la llavors tercera categoria del futbol espanyol, el Sabadell va poder tornar a Segona Divisió desrpés de superar a l”Olímpic Xàtiva en la darrera jornada del campionat de lliga per 1 gol a 0. Fernando Muñoz en el minut 54 feia l”històric gol que donava el valuós ascens de categoria.

Segona Divisió A (CE Sabadell 2-0 At. Madrileño)

18 de maig de 1986

14 anys després el CE Sabadell aconseguia el quart ascens de la història a Primera Divisió en una Nova Creu Alta plena a vessar molts minuts abans de començar l”encontre. El convidat de pedra seria el filial de l”Atlético de Madrid que poc podria fer per aturar als arlequinats que deixaven el partit vist per sentència a la primera meitat amb gols de Villa i Nacho. L”història onze titular de Pedro Mari Uribarri aquell dia seria el format per Capó, Zunzunegui, Costa, Sánchez, Saura, Lino, Periko Alonso, Sala, Villa, Merayo i Nacho. En el segon temps entrarien Serrat i Palanca.

Primera Divisió (CE Sabadell 2-1 CA Osasuna)

19 de juny de 1987

Aquest encontre no només és recordat per l”afició arlequinada si no també per gran part dels aficionats al futbol espanyol. Després de guanyar a Osasuna en el seu dia, el Comité va acceptar el recurs d”Osasuna i va fer repetir l”encontre sense la participació dels estrangers Wolfgang April i Kenneth Brylle. La Nova Creu Alta amb més de 30.000 espectadors va portar als sabadellencs cap una nova victòria per 2 a 1 amb gols de Castañeda en pròpia porteria i Adriano. Minuts abans havia empatat pels rojillos Andoni Goikoetxea. Només dos dies després el Sabadell empatava al Ramon de Carranza de Cádiz i aconseguia la permanència a Primera Divisió.

Segona Divisió B (CE Sabadell 0-0 SD Eibar)

22 de maig de 2011

Fins ara és el darrer cop que la Nova Creu Alta es va omplir per veure un partit del CE Sabadell. L”equip llavors entrenat per Lluís Carreras afrontava la decisiva eliminatòria davant l”Eibar després d”aconseguir el títol de lliga en el grup 3 de la Segona Divisió B. En un partit molt igualat i on els bascos van perdonar en els primers minuts, el Sabadell va poder treure un empat a 0 que una setmana més tard faria bo a Ipurua amb l”històric gol de Marc Fernández.