La cirereta a un any històric

CE Sabadell ‘B’: Sergio, Parera, Guillem, Pol (Diego, 54′), Alba, Josep, Ñito (Marc, 74′), Ferreira, Civil, Sandro, Español (Antonio, 58′).

CD Masnou: Marc Priego, Márquez, Castillo, Nico Pandiani, Sebas, Edu Domingo, Llobet (Genís, 83′), Mendo, Pol (Borreda, 73′), Balboa (Oscar, 65′), Guillem.

Gols: 1-0, Pol (16′); 1-1, Balboa (19′); 1-2, Márquez (29′); 2-2, Ferreira (87′); 3-2, Josep (89′).

Àrbitre: Xavier Bertomeu Garcia (Barcelona). Ha amonestat els locals Parera, Guillem, Josep i Alba, i els visitants Pol, Márquez, Llobet, Oscar i Castillo.

Estadi: Nova Creu Alta.

No podia acabar d’una altra manera una temporada que quedarà escrita en els llibres d’or de la història de l’entitat. El filial del Centre d’Esports Sabadell ha tancat de la millor manera possible i en el millor escenari possible, la Nova Creu Alta, un any que molts trigaran a oblidar. Amb dos gols en els últims tres minuts del temps reglamentari, fent gaudir el públic fins al darrer instant, el ‘B’ arlequinat ha donat la volta al marcador i ha sumat la 17a victòria de la temporada contra el CD Masnou.

El partit no tenia cap mena de transcendència, amb els visitants ja descendits a Primera Catalana, i això s’ha reflectit en el ritme del joc, lent i poc intens durant algunes fases. Els jugadors del filial s’han sobreposat a unes dimensions del camp desconegudes per molts d’ells, acostumats a jugar al Pepín Valls de Castellar, i han portat el domini de la possessió en tot moment. En la primera clara ocasió, al quart d’hora de partit, Pol Moreno ha avançat el Sabadell ‘B’ pentinant una pilota a l’interior de la petita després d’un servei de cantonada. Els maresmencs, però, han trigat poc a reaccionar. Primer, amb una rematada de Balboa; després, a la mitja hora de joc, en una contra de manual de Márquez. Massa premi per tan poc perill generat.

I encara podria haver estat pitjor. Als cinc minuts de la represa, penal favorable al Masnou i lesió del mateix Pol Moreno. Per sort, Sergio ha endevinat les intencions de Mendo, que ha llençat la pena màxima a l’estil ‘Panenka’. Aquesta aturada ha esperonat els homes de Jose Solivelles, que han començat a portar tot el pes del joc. Sandro, en un mà a mà, ha tingut la primera gran oportunitat però Marc Priego l’ha salvat amb les cames. Poc després, Xavi Civil ha enviat un xut creuat a la base del pal. Eren avisos que no s’acabaven de concretar i que feien pensar, amb el pas dels minuts, que els tres punts viatjarien cap a El Masnou.

Però ha aparegut el coratge d’un equip que no ha abaixat els braços, tot i els molts contratemps, en cap moment de la temporada. Ferreira ha posat la igualada a tres minuts per al final del temps reglamentari amb un cop de cap impecable a l’escaire. En la següent acció, Josep ha recollit un refús a l’àrea petita per engaltar un xut creuat i fer gaudir un últim cop el mig miler d’aficionats que s’ha donat cita a la Nova Creu Alta. Tot un premi a la tenacitat d’un Sabadell ‘B’ que acaba la temporada al Grup V de Tercera amb 62 punts i en una històrica sisena posició.

Imatge: Roger Benet.